Relatietherapie Capelle aan den IJssel

Het kan moeilijk zijn om de stap naar relatietherapie te zetten. We willen onze relatieproblemen immers liever zelf oplossen, zonder de hulp van een buitenstaander. Maar als jullie er samen niet in slagen de negatieve spiraal te doorbreken, kunnen jullie steeds verder van elkaar verwijderd raken. In zo’n geval kan relatietherapie heel waardevol zijn.

Dit geldt niet alleen voor partnerrelaties. Ook bij conflicten met een familielid, vriend of ex-partner kan professionele hulp helpen het contact te herstellen.

De waarde van relatietherapie

Een goede relatie vraagt veel aandacht en inzet. Er zijn altijd verschillen tussen partners die zowel verrijkend als problematisch kunnen zijn. Soms leiden deze verschillen tot irritaties en conflicten. Het vraagt dan ook de nodige vaardigheid van beide partners om een relatie gezond te houden. Het lukt niet altijd om dit samen te doen.

Vaak voelt het als een drempel om in relatietherapie te gaan. Relatieproblemen probeer je meestal eerst zelf op te lossen. Maar als dat niet meer lukt, kan de hulp van een onafhankelijke derde heel zinvol zijn.

Werken aan jullie relatie in Capelle aan den IJssel

Het eerste gesprek is bedoeld om jullie hulpvraag helder te krijgen. Mijn ervaring leert dat tijdens dit gesprek al snel duidelijk wordt welke relatieproblemen er spelen en wat de kern van het probleem is. Na deze kennismaking kunnen jullie beslissen of mijn aanpak bij jullie past en of jullie je bij mij op je gemak voelen.

Ik werk vanuit de Gestaltpsychologie, wat betekent dat ik me vooral richt op de communicatie en interactie tussen jullie. We beginnen met het onderzoeken van ongewenste patronen en gewoontes die in de loop van de tijd in jullie relatie zijn ontstaan.

Na deze eerste stap krijgen de meeste mensen weer meer inzicht in elkaar en de relatie. Vervolgens gaan we dieper in op jullie relatie en nemen we de tijd om deze verder te onderzoeken. Door de vertrouwde en ongewenste patronen te doorbreken, ontstaat er meer ruimte, bewustzijn en aandacht voor jullie persoonlijke gevoelens en ervaringen. Door deze zaken in een veilige setting te bespreken, kan er weer een gevoel van verbondenheid ontstaan.

Naast de sessies in mijn praktijk geef ik ook opdrachten voor thuis mee. Mijn ervaring is dat relatietherapie meestal een vrij kortdurend traject is. Na een aantal sessies kan er al veel duidelijkheid ontstaan.

Ervaren relatietherapeut in Capelle aan den IJssel

Zoek je een ervaren relatietherapeut in de regio Capelle aan den IJssel? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Sinds 2006 ben ik werkzaam als relatietherapeut in mijn praktijk voor psychotherapie. Vanuit de Gestaltpsychologie, ook wel de therapie van het contact genoemd, begeleid ik zowel individuele- als relatieprocessen.

Mijn enthousiasme voor dit vak is ontstaan doordat ik zelf heb ervaren wat deze vorm van therapie voor je kan betekenen wanneer je er zelf niet uitkomt. Deze ervaring heeft ertoe geleid dat ik, na jaren in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, besloot de opleiding tot Gestalttherapeut bij Multidimens te volgen. Vanuit deze basis heb ik me verder gespecialiseerd in het begeleiden van relatieproblematiek.

Samen werken aan verbetering

Relatietherapie in Capelle aan den IJssel richt zich op het samen onderzoeken en oplossen van jullie relatieproblemen. In het eerste gesprek stellen we jullie hulpvraag vast. Mijn ervaring leert dat tijdens dit gesprek vaak snel duidelijk wordt welke problemen er spelen en wat de kern van het probleem is. Na deze kennismaking kunnen jullie bepalen of mijn aanpak bij jullie past en of jullie je bij mij op je gemak voelen.

Door ongewenste patronen te doorbreken en de communicatie tussen jullie te verbeteren, krijgen jullie weer meer inzicht in elkaar en de relatie. Dit creƫert ruimte voor persoonlijke gevoelens en ervaringen, wat kan leiden tot een hernieuwd gevoel van verbondenheid.

relatietherapie rotterdam maak een afspraak

Afspraak maken of contact opnemen