Relatietherapie Ridderkerk

De meeste mensen zien er tegenop om in relatietherapie te gaan. We lossen tenslotte onze relatieproblemen liever samen op en zeker niet met een buitenstaander. Maar als je samen niet in staat bent, de negatieve spiraal te doorbreken, dan raak je mogelijk steeds verder van elkaar verwijderd. 
De hulp van een relatietherapeut kan dan heel zinvol zijn.
Dit is natuurlijk niet alleen zo voor partnerrelaties. Ook met een familie- of gezinslid, een vriend of ex-partner lukt het soms niet en kan het goed zijn om met hulp het contact te herstellen.
 

Relatietherapie Ridderkerk – Wat is relatietherapie?

Een relatie opbouwen en onderhouden vergt veel aandacht en hard werken, want er zijn altijd verschillen tussen partners. Deze verschillen kunnen verrijkend zijn, maar ze kunnen ook zorgen voor irritaties en ruzies. Het vraagt de nodige vaardigheid van beide partners om een relatie levend te houden. Het lukt niet altijd even goed om dat samen voor elkaar te krijgen.
Vaak wordt er een drempel ervaren om in relatietherapie te gaan. Relatieproblemen los je tenslotte in eerste instantie onderling op en niet zo snel met de hulp van een buitenstaander. Wanneer je er echter samen niet meer uitkomt kan de hulp van een onafhankelijke derde heel zinvol zijn.
 

Relatietherapie Ridderkerk – Werken aan jullie relatie

In het eerste gesprek zullen we jullie hulpvraag helder gaan maken. Mijn ervaring is dat er tijdens dit gesprek al snel duidelijk wordt welke relatieproblemen er spelen en wat de kern van het probleem is. Na deze eerste kennismaking kunnen jullie beslissen of mijn manier van werken aansluit bij jullie hulpvraag en of jullie het gevoel hebben bij mij op je plek te zijn.
 
De basis van waaruit ik met koppels werk is de Gestaltpsychologie. Dat betekent dat ik mij met name richt op de communicatie en wisselwerking tussen jullie. We zullen ons in eerste instantie richten op ongewenste patronen en gewoontes die in de loop van de tijd in de relatie zijn ontstaan.
 
Nadat deze eerste stap is gezet krijgen de meeste mensen weer meer zicht op elkaar en de relatie. Vervolgens zullen we een volgende stap moeten gaan maken en nemen we de tijd om jullie relatie verder te onderzoeken. Doordat de vertrouwde en niet gewenste patronen stoppen zal er meer ruimte, bewustzijn en aandacht ontstaan voor jullie persoonlijke gevoelens en ervaringen.
Door deze zaken in een veilige setting en in het bijzijn van een therapeut te onderzoeken en uit te spreken kan er (weer) een gevoel van verbondenheid ontstaan.
 
Naast de sessies in mijn praktijk zal ik ook opdrachten voor thuis meegeven. Mijn ervaring is dat relatietherapie over het algemeen een vrij kortdurend traject is. Na een aantal sessies kan er al veel helder en duidelijk worden.
 

Relatietherapeut Ridderkerk

Wanneer jullie op zoek zijn naar een ervaren relatietherapeut in regio Ridderkerk, dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres.
 
Sinds 2006 ben ik werkzaam als  relatietherapeut in mijn praktijk voor psychotherapie. 
In mijn praktijk werk ik vanuit de Gestaltpsychologie, ook wel therapie van het contact genoemd, en begeleid ik individuele- en relatieprocessen.
 
Mijn enthousiasme voor dit vak is ontstaan doordat ik zelf heb ervaren wat deze vorm van therapie voor je kan betekenen, wanneer je het gevoel hebt er zelf niet uit te komen.
Deze ervaring heeft als gevolg gehad , dat ik na jaren werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg heb besloten de opleiding tot Gestalttherapeut bij Multidimens te gaan volgen. Vanuit deze basis ben ik mij verder gaan specialiseren in het begeleiden van relatieproblematiek.
 
Voor meer informatie over Relatietherapie Ridderkerk verwijs ik u graag naar deze website.
relatietherapeut rotterdam kim boersema

Afspraak maken of contact opnemen